Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wilt u organisch bovenaan in de zoekresultaten komen te staan? Dat kan door middel van Zoekmachine Optimalisatie van SOLONE. Het wordt ook wel Search Engine Optimalization (SEO) genoemd.

SEO-optimalisatie om bovenaan te staan

Door middel van het optimaliseren van uw website willen wij hoger in de ranking van organische zoekresultaten van Google komen te staan. Bovenaan in de organische zoekresultaten wil zeggen dat uw website direct onder de advertenties komt te staan. Binnen een zoekmachine zijn er namelijk twee soorten zoekresultaten: de normale (organisch) zoekresultaten en de betaalde (advertentie) zoekresultaten.

Doordat uw website geoptimaliseerd wordt voor een zoekmachine, zorgt u voor meer zichtbaarheid bij de klant. Bovendien bent u dan een van de eerste contactmomenten tijdens het zoek- of koopproces van een klant.

Samen onderweg naar een toppositie binnen Google!

Het doel van SOLONE is niet hoger scoren in de ranking. Wij gaan voor een toppositie! Wij optimaliseren uw website voor zoektermen waar uw doelgroep op zoekt. Zo sluit uw website exact aan op de behoeften/vraagstukken van de klant. Door te optimaliseren op zoekwoorden zorgt u ervoor dat uw website (zonder te adverteren) aandacht trekt van nieuwe personen (potentiële klanten). Hoger in de organische zoekresultaten vergroot namelijk de kans op conversies en daarmee dus op nieuwe leads.

Zoekwoorden Optimalisatie (SEO) bestaat eigenlijk uit 3 onderdelen:

  1. Content
  2. Technische Optimalisatie
  3. Off-site SEO (links en verkeer naar uw website creëren)

SOLONE neemt u als klant graag mee vanaf het begin van Search Engine Optimalization. Wij ontzorgen u als klant volledig. Daarnaast kijken wij welke stappen wij precies voor uw organisatie moeten zetten, maatwerk dus.

Online vindbaar door optimalisatie op basis van content. 

Wij starten vaak met een nulmeting. Bij nulmeting stellen wij het huidige verkeer en de zoekwoordposities vast. Zo kunnen wij kijken of er na de zoekmachine optimalisatie vooruitgang is geboekt. Bij SOLONE wordt deze vooruitgang gegarandeerd.

Om een succesvolle nulmeting te kunnen doen, moeten wij eerst kijken naar wie uw doelgroep is en naar het zoekgedrag van deze doelgroep. Door middel van verschillende tools brengen wij de doelgroep in kaart. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: leeftijd & geslacht, maar ook interesses. Tot slot wordt er gekeken naar welke kanalen de doelgroep gebruikt.

Als de doelgroep en het zoekgedrag hiervan in kaart zijn gebracht, kan een zogeheten zoekwoordenrapport opgesteld worden. Op die manier komt u erachter welke zoekwoorden relevant zijn voor de optimalisatie van uw website. Bij het opstellen van zo’n rapport wordt er gekeken naar het zoekvolume, de concurrentie en het bedrag om op een specifiek woord te adverteren. Nadat het zoekwoordenonderzoek is uitgevoerd, kan de optimalisatie beginnen. Er wordt gekeken of de content gaat over die specifieke zoekwoorden.

Technische optimalisatie & Off-site SEO optimalisatie

Bij de technische optimalisatie is het belangrijk dat de website technisch geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Denk hierbij aan bijvoorbeeld snelheid van de website, veiligheid van de website, error pagina’s op de website enzovoort.  SOLONE geeft u graag inhoudelijkere informatie over deze technische optimalisatie. Voor velen is het namelijk ver van hun bed en bovendien zorgt SOLONE dat het technische gedeelte perfect wordt ingesteld. Wij ontzorgen u namelijk volledig!

Off-site SEO betekent zoekmachine optimalisatie buiten uw eigen website om, waar uw website wel van profiteert. Denk hierbij aan links naar uw website die gaan over een bepaald zoekwoord. Het verzorgen van verkeer naar uw website door middel van links, wordt linkbuilding genoemd. Door linkbuilding creëert u meer waarde voor uw website. Een waardevolle website is voor zoekmachine erg belangrijk. Google plaatst een waardevollere website hoger in de zoekresultaten.

Klaar om online succes te boeken? Wij gaan graag voor u aan de slag!