Social Media Marketing (SMM)

Social media wordt met de dag populairder en is niet meer weg te denken. Uw doelgroep zit waarschijnlijk ook op verschillende social mediakanalen. Bij Social Media Marketing (SMM) is het de kunst om de doelgroep te enthousiasmeren met de juiste boodschap op de juiste kanalen. Bovendien maakt u uw bereik groter als u gebruik maakt van social media.

Veel mogelijkheden op social media

Bij Social Media Marketing kunt u allerlei verschillende content inzetten. Van een afbeelding tot een video en van een blog tot een livestream, alles is mogelijk bij social media. Social Media Marketing biedt dus veel mogelijkheden en bovendien bereikt u uw doelgroep best gemakkelijk. Bijna iedereen gebruikt namelijk dagelijks social media. SOLONE kan u volledig ontzorgen van A tot Z.

Wij kunnen u onder andere helpen met:

Optimaliseren van de accounts

Berichten inplannen en schrijven

Contentkalenders

Betaalde campagnes

Zorgen voor online betrokkenheid

Social media passend maken bij uw doelgroep

Om de doelgroep op social media goed te kunnen aanspreken, is het belangrijk dat je eerst observeert. Waar reageert de doelgroep op? Waar kijkt de doelgroep naar? Welke vragen hebben ze? En wat delen zijzelf?

Op die manier kunt u de content aanpassen aan de behoefte van uw doelgroep. Zo voegt uw content iets toe en is het precies op de manier zoals uw doelgroep het graag ziet. Hierdoor zorgt u ook voor een stukje meer betrokkenheid.

De social media kanalen waar wij u graag mee helpen.

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Twitter

Aandacht krijgen door social media

Bij social media kunt u uw merk onder de aandacht brengen. Vervolgens kunt u meer betrokkenheid creëren. Bij Social Media Marketing is het managen van alle taken ook erg belangrijk. U moet namelijk zorgen dat alles wel wordt gedaan en gemeten.

Voor social media kunt u eigenlijk een losse marketingstrategie opstellen. U gaat dan weer in op vragen zoals: Wat wilt u bereiken met social media? Hoe wilt u dat bereiken? Wie wilt u bereiken? Welke kanalen moeten er worden gebruikt? En welke boodschap wilt u overbrengen? Deze vragen staan centraal bij een social media marketingstrategie.  SOLONE stelt graag samen met u een geslaagde social media marketingstrategie op.

Bij het kiezen van de juiste kanalen is het van belang om erachter te komen welke kanalen uw doelgroep gebruikt. Dit is vaak afhankelijk van uw dienst en de leeftijd van de klanten.  Naast WhatsApp is Facebook het meest gebruikte social media kanaal van Nederland. Voor de zakelijke markt is LinkedIn het meest geschikte kanaal.

Naast het gebruik van de juiste kanalen is ook het tijdstip waarop u iets plaatst belangrijk. Zo ziet men bijvoorbeeld dat u het best om 19.00 uur op Facebook en LinkedIn iets kan plaatsen, omdat dan de meeste mensen op dat desbetreffende kanaal zitten.

Wilt u ook meer bereik en betrokkenheid creëren op de socials?