Linkbuilding

Linkbuilding is het krijgen van verkeer door middel van links. Daarnaast is linkbuilding een onderdeel van Zoekmachine Optimalisatie. De betekenis van linkbuilding is het bouwen van kwalitatieve backlinks naar een website

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het krijgen van verkeer door middel van links.  Door externe links naar uw website te genereren ontstaat er een soort spinnenweb, waarbij alle draden naar uw website leiden. Daarnaast geldt: hoe meer relevante sites naar uw website linken, hoe meer waarde Google hecht aan uw website.

De zoekmachine zal uw website dan zien als autoriteit rondom het onderwerp van uw website. Hoe meer waarde uw website heeft, hoe hoger uw website scoort op een bepaald zoekwoord.

De linkbuilding van tegenwoordig

De geschiedenis van linkbuilding vertelt ons: “Hoe meer links, hoe beter”. Tegenwoordig hecht Google meer waarde aan kwalitatieve websites. Daarom zorgt SOLONE voor kwalitatieve links van kwalitatieve websites met een hoge autoriteit.  Belangrijk is dat de links relevant zijn aan het onderwerp van de website. Op die manier bouwt uw website een hogere waarde op en wordt er bovendien gezorgd voor meer verkeer. De toename in verkeer kan weer leiden tot een toename van leads door bijvoorbeeld conversieoptimalisatie.

Naast het verkrijgen van externe links, zijn interne links ook erg belangrijk binnen linkbuilding. Interne links wil zeggen dat u van de ene pagina naar een andere pagina linkt binnen uw website. Belangrijk is dat de link iets toevoegt aan het onderwerp van die pagina. Een voorbeeld kan zijn een pagina over conversieoptimalisatie met daarin een link naar een pagina waarin uitgelegd wordt wat een conversie is.

Manieren om goede backlinks te verkrijgen

Bij linkbuilding is het ook belangrijk dat de link op een woord komt te staan dat relevant is. Vaak wordt er nog een link gebruikt op de volgende manier: Klik hier voor meer informatie. Hier is de link het woord “hier”. Dit zegt niks over het onderwerp. Een goed voorbeeld is: Bij conversieoptimalisatie draait het om zoveel mogelijk conversies te genereren. Deze link zit nu achter een zoekwoord. Hier hecht Google veel meer waarde aan. Het woord waar de link achter staat wordt ook wel Anchor-tekst genoemd.

SOLONE hanteert verschillende manieren om backlinks te krijgen. Bij het verkrijgen van deze links wordt er gekeken naar de SPAM- en Domain Autority (DA) score van de website waar vanaf gelinkt wordt naar uw website. Dat wil zeggen dat die website niet als SPAM mag worden gezien en een autoriteit moet zijn op het gebied van het onderwerp van uw website.

Benieuwd naar welke mogelijkheden bij u passen?